Niečo fajné na obed či večeru

06.01.2020

Veľmi rada sa inšpirujem ďalšími šikovníci kuchármi a tento koláčik som videla u Adriany Polákovej. Pár ingrediencií mi chýbalo, tým pádom vznikol tento ľahký cuketový koláč, ktorý je výborný buď na raňajky alebo aj na večeru. Super sa k tomu hodí paradajka či uhorkový šalát.

Prišla sezóna baklažánov. V Egypte ich máme celoročne, takže keď som uvidela tieto obrovské na Slovensku, tak som sa veľmi potešila. Rozhodovala som sa medzi musakou, ktorú zbožňujeme a týmto zapekaným baklažánom. Jednoduchosť vyhrala a musím uznať, že aj všetkým chutilo. Nech sa páči, pripájam recept s fotopostupom .

Špenát je výborný zdroj kyseliny listovej, vitamínu A, železa a vitamínu K. Obsahuje tiež vlákninu, magnézium, horčík a vápnik. Obsahuje minimum kalórii, tuku a sacharidov, čo sa páči asi každému :) Čo je skvelé, tak znižuje hladinu cukru v krvi a krvný tlak, má priaznivé účinky na trávenie, zabraňuje zápche.

Tento šalát patrí medzi naše obľúbené a po neustálom rozmýšľaní či ho spraviť, som sa konečne na to dala. Je jednoduchý a to sa mi tom najviac páči.

Moja mamina nám tieto obrátené rezne robila veľmi často. Už vtedy som si ich zamilovala. V Egypte som ich pár krát skúšala ale nikdy mi nevyšli také ako od mamky. Od maminy je ale stále všetko lepšie, no nedalo mi to :D Včera som skúsila tento recept a ono mi to tentoraz vyšlo na 100 %..tak nech sa páči, hneď ho tu pridávam... ...

Natrafila som na nich nedávno a hneď som ich musela vyskúšať. Nechýbajú na žiadnej našej oslave a tak sa určite hodia aj na silvestrovské posedenie. Keď som v Egypte, tak na plnku používam feta syr, ak som na Slovensku, tak bryndzu. Jedno aj druhé je výborné.

Aug 17

Kulajda

Kulajda je jedno z jedál, ktoré fakt stojí za to a je to doslova gastonomický zážitok..pridávam recept a postup aký nám doma vyhovuje a hlavne čo je super, je to bez múky. Čo nám maximálne vyhovuje :) Verím, že bude aj tebe...

Toto kari máme u nás doma veľmi radi. (Minimálne ja :D) Ak dostaneme chuť na thajskú kuchyňu a nechce sa nám vystrčiť nos z domu, tak toto kari stále poteší. Je to extrémne rýchle a chutné. Základom tohto kari je tekvica, ktorú mám stále na kusky pripravenú v mrazáku. Čiže ak sa dostaví chuť na kari, tekvica je stále poruke...Tak poďme na recept :...

Dobrú chuť!