Najlepší obrátený rezeň
Moja mamina nám tieto obrátené rezne robila veľmi často. Už vtedy som si ich zamilovala. V Egypte som ich pár krát skúšala ale nikdy mi nevyšli také ako od mamky. Od maminy je ale stále všetko lepšie, no nedalo mi to :D Včera som skúsila tento recept a ono mi to tentoraz vyšlo na 100 %..tak nech sa páči, hneď ho tu pridávam...
Čo potrebuješ?
Rezne:
- 4 ks väčšie kuracie prsia
- Soľ
- Čierne korenie
- Strúhanka
- 4 ks vajíčka
Zálievka:
2 veľké lyžice sladký kečup
2 veľké lyžice plnotučná horčica
lyžička soli
lyžička vegety / ja používam solčanku
trochu čierneho korenia
Lyžicu oleja
2 dcl vody
Budeš potrebovať ešte dve veľké cibuľe a maslo
Pripájam fotopostup ako na to :
Rezeň sme si dali so zemiakovo - mrkvovo - zelerovou kašou.
Uvar si na ošúpané, na malé kusky nakrájané zemiaky, mrkvu a zeler. Nezabudni posoliť vodu. Uvar do mäkka. Ak sú zemiaky, mrva i zeler uvarené, zlej vodu / tú si môžeš nechať na zeleninovú polievku - vývar/. Zohrej si asi takých 150 ml smotany na varenie a prepraž si maslo. Smotanu a maslo nalej k zelenine a poriadne premiešaj. Možeš použiť aj mixér, ktorým docieliš, že kaša bude krásna nadýchaná. Pridaj ešte štipku muškátového orieška a podľa potreby posoľ.
Ak Ti recept chutil, tvoja fotka či komentár ma veľmi potešia :)
Dobrú chuť!
Zuzka