Najlepší obrátený rezeň

27.04.2020

Moja mamina nám tieto obrátené rezne robila veľmi často. Už vtedy som si ich zamilovala. V Egypte som ich pár krát skúšala ale nikdy mi nevyšli také ako od mamky. Od maminy je ale stále všetko lepšie, no nedalo mi to :D Včera som skúsila tento recept a ono mi to tentoraz vyšlo na 100 %..tak nech sa páči, hneď ho tu pridávam... 

Čo potrebuješ?

Rezne:

  • 4 ks väčšie kuracie prsia
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Strúhanka
  • 4 ks vajíčka

Zálievka:

2 veľké lyžice sladký kečup

2 veľké lyžice plnotučná horčica

lyžička soli

lyžička vegety / ja používam solčanku

trochu čierneho korenia

Lyžicu oleja

2 dcl vody

Budeš potrebovať ešte dve veľké cibuľe a maslo 


Pripájam fotopostup ako na to : 

Rezeň sme si dali so zemiakovo - mrkvovo - zelerovou kašou. 

Uvar si na ošúpané, na malé kusky nakrájané zemiaky, mrkvu a zeler. Nezabudni posoliť vodu. Uvar do mäkka. Ak sú zemiaky, mrva i zeler uvarené, zlej vodu / tú si môžeš nechať na zeleninovú polievku - vývar/. Zohrej si asi takých 150 ml smotany na varenie a prepraž si maslo. Smotanu a maslo nalej k zelenine a poriadne premiešaj. Možeš použiť aj mixér, ktorým docieliš, že kaša bude krásna nadýchaná. Pridaj ešte štipku muškátového orieška a podľa potreby posoľ. 

Ak Ti recept chutil, tvoja fotka či komentár ma veľmi potešia :)

Dobrú chuť!

Zuzka

Kto som, si môžeš prečítať tu...