Obľúbený Coleslaw šalát

27.04.2020

Tento šalát patrí medzi naše obľúbené a po neustálom rozmýšľaní či ho spraviť, som sa konečne na to dala. Je jednoduchý a to sa mi tom najviac páči.

História šalátu coleslaw nás zavedie do Holandska, kde sa pôvodne podával teplý. Jeho názov sa po stáročia vyvíjal z holandského koolsalade, čo znamená kapustový šalát, cez koolsla, cold slaw a cole slaw až po dnešný coleslaw. "Kool" v holandčine znamená kapusta a "sla" je holandský výraz pre šalát. Netrvalo dlho a Koolsla dostal "poangličtený" názov Coleslaw.

Ako si spravíš Coleslaw šalát?

Potrebuješ :

1ks bielej kapusty

1 veľký kus mrkvy

Zálievka:

Dve veľké lyžice majonézy

Dve kopcovité lyžice kyslej smotany / ja som použila 18%

80g cukor / ja som použila trstinový

30ml ocot

šťava z jedného citróna

10g soľ

Postup

1, Očisti si hlávku bielej kapusty a mrkvu - tie potom nastrúhaj na stredne veľké rezance.

2, Priprav si zálievku. Zmiešaj majonézu, kyslú smotanu, cukor, ocot, šťavu z jedného citróna a soľ. Poriadne premiešaj metličkou, aby sa ti cukor rozpustil Zálievka má mať výraznú kyslejšiu chuť.

3, Pripravenú zálievku nalej na zeleninu a premiešaj. Takto pripravený Coleslaw šalát daj na pár hodín schladiť do chladničky.

4, Je výborný ako príloha k mäsku


Ak ti tento môj recept chutí, ta ma veľmi poteší tvoja fotka alebo komentár.

Prajem dobrú chuť!

Zuzka

O tom, kto som si môžeš prečítať tu