Špenátovo - syrová roláda

30.04.2020

Špenát je výborný zdroj kyseliny listovej, vitamínu A, železa a vitamínu K. Obsahuje tiež vlákninu, magnézium, horčík a vápnik. Obsahuje minimum kalórii, tuku a sacharidov, čo sa páči asi každému :) Čo je skvelé, tak znižuje hladinu cukru v krvi a krvný tlak, má priaznivé účinky na trávenie, zabraňuje zápche. 

Donedávna som špenát veľmi neobľubovala, no postupne som si našla k nemu cestu. Skúsila som túto roládu vo fit verzii a musím povedať, že chutila každému, čo ma veľmi potešilo. Nech sa páči, pripájam aj fotopostup

Čo budeš potrebovať?

Korpus:

  • 450g mrazeného špenátového pretlaku
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • lyžička soli
  • 5 polievkových lyžíc pohánkovej múky
  • 1 kypriaci prášok

Plnka:

  • 120g smotanovej nátierky
  • 100g kyslej smotany 18%
  • 3 vajíčka uvarené na tvrdo
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • červená paprika
  • Plátky ementálu

FOTOPOSTUP: 

Verím, že Ti táto roláda bude chutiť. Ak sa Ti recept páči, hoď mi dole komentár, prípadne aj fotka poteší :) 

Dobrú chuť!

Zuzana


Dvaja ľudia s rovnakou výškou a hmotnosťou môžu mať dve naprosto odlišné postavy. Zloženie tela ako vieme je pomer tuku a svalov. Tu však nejde až tak o to, koľko nám váha ukáže kilogramov, ale základ aká je je kompozícia nášho tela a hlavne to, AKO SA CÍTIME.

Z výživového hľadiska sa väčšinou zaradzuje medzi nestrávitelné sacharidy a na etiketách potravín sa často uvádza zvlášť. Avšak pre náš tráviaci systém je veľmi prospešná, z viacerých dôcodov:

Je naozaj nejaký rozdiel medzi nespočetnými kolagénovými produktmi na trhu? To závisí od toho, koho sa pýtate. S toľkými protichodnými informáciami od doplnkových spoločností, sociálnych médií a významných osobností je stále ťažšie a ťažšie vedieť, čomu veriť. Ja som kolagén považovala za obrovský marketingový ťah, ktorý neprináša nášmu telu...

Máš otázky?