Špenátovo - syrová roláda

30.04.2020

Špenát je výborný zdroj kyseliny listovej, vitamínu A, železa a vitamínu K. Obsahuje tiež vlákninu, magnézium, horčík a vápnik. Obsahuje minimum kalórii, tuku a sacharidov, čo sa páči asi každému :) Čo je skvelé, tak znižuje hladinu cukru v krvi a krvný tlak, má priaznivé účinky na trávenie, zabraňuje zápche. 

Donedávna som špenát veľmi neobľubovala, no postupne som si našla k nemu cestu. Skúsila som túto roládu vo fit verzii a musím povedať, že chutila každému, čo ma veľmi potešilo. Nech sa páči, pripájam aj fotopostup

Čo budeš potrebovať?

Korpus:

  • 450g mrazeného špenátového pretlaku
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • lyžička soli
  • 5 polievkových lyžíc pohánkovej múky
  • 1 kypriaci prášok

Plnka:

  • 120g smotanovej nátierky
  • 100g kyslej smotany 18%
  • 3 vajíčka uvarené na tvrdo
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • červená paprika
  • Plátky ementálu

FOTOPOSTUP: 

Verím, že Ti táto roláda bude chutiť. Ak sa Ti recept páči, hoď mi dole komentár, prípadne aj fotka poteší :) 

Dobrú chuť!

Zuzana


Tvarohové koláče patria medzi moje obľúbené. Týmto ma inšpirovala moja mamina, prezradila mi recept a tak sa s vami môžem u túto delikatesu podeliť. Nech sa páči, recept aj postupom:

Prišla sezóna baklažánov. V Egypte ich máme celoročne, takže keď som uvidela tieto obrovské na Slovensku, tak som sa veľmi potešila. Rozhodovala som sa medzi musakou, ktorú zbožňujeme a týmto zapekaným baklažánom. Jednoduchosť vyhrala a musím uznať, že aj všetkým chutilo. Nech sa páči, pripájam recept s fotopostupom .

Máš otázky?