Špenátovo - syrová roláda

30.04.2020

Špenát je výborný zdroj kyseliny listovej, vitamínu A, železa a vitamínu K. Obsahuje tiež vlákninu, magnézium, horčík a vápnik. Obsahuje minimum kalórii, tuku a sacharidov, čo sa páči asi každému :) Čo je skvelé, tak znižuje hladinu cukru v krvi a krvný tlak, má priaznivé účinky na trávenie, zabraňuje zápche. 

Donedávna som špenát veľmi neobľubovala, no postupne som si našla k nemu cestu. Skúsila som túto roládu vo fit verzii a musím povedať, že chutila každému, čo ma veľmi potešilo. Nech sa páči, pripájam aj fotopostup

Čo budeš potrebovať?

Korpus:

  • 450g mrazeného špenátového pretlaku
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • lyžička soli
  • 5 polievkových lyžíc pohánkovej múky
  • 1 kypriaci prášok

Plnka:

  • 120g smotanovej nátierky
  • 100g kyslej smotany 18%
  • 3 vajíčka uvarené na tvrdo
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • červená paprika
  • Plátky ementálu

FOTOPOSTUP: 

Verím, že Ti táto roláda bude chutiť. Ak sa Ti recept páči, hoď mi dole komentár, prípadne aj fotka poteší :) 

Dobrú chuť!

Zuzana


Tento koláčik patrí medzi úplne že najjednoduchšie recepty, na aké som kedy narazila. Je krásne vláčny, chutný, jednoduchý a hlavne, každému chutil..

Letná torta

30.03.2021

Milujem sladké, ale keďže som zistila, že s čokoládou nie je moja pleť kamarátka, tak som hľadala iné varianty. Už asi pred dvoma rokmi mi kamarátka priniesla sem do Egypta kokosovú múku. Absolútne som netušila, že čo s tým. Prešla som asi milión stránok so zdravými i ,,nezdravými" receptami a nikde nič. Kamoši nám asi pred mesiacom priniesli...

V miske si zmiešaj rozdrvené sušienky/ prípadne medovníčky, ak máš doma ako ja / s roztopeným maslom. Vysyp do tortovej formy a lyžicou rovnomerne poutláčaj na dno a boky formy. Vlož do rúry a daj korpus piecť na 15 minút pri 170 °C.

Máš otázky?