Tvarohový koláčik

06.03.2021
  • 240 g sušienok / použila som perníky, ktoré nám ostali od Vianoc :D 
  • 120 g roztopeného masla
  • 500 g tvarohu / najlepšie jemný
  • 3 lyžice biely jogurt
  • 6 PL medu alebo agave sirup, prípadne iné sladilo
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 3 vajcia (bielka a žĺtka oddelene)
  • 2 PL kukuričného škrobu / alebo vanilkový puding /
  • 1 PL vanilkový proteín - odporúčam tento https://nskn.co/tLpj5n / ak nedáte,nic sa nedeje 🙂
  • ovocie na ozdobu podľa chuti

Postup :

Predhrej si rúru na 170°C.

V miske si zmiešaj rozdrvené sušienky/ prípadne medovníčky, ak máš doma ako ja / s roztopeným maslom. Vysyp  do tortovej formy a lyžicou rovnomerne poutláčaj na dno a boky formy. Vlož do rúry a daj korpus piecť na 15 minút pri 170 °C. 

Medzitým si priprav krém.

V miske rozmiešaj tvaroh, jogurt, pridaj agave sirup alebo med a poriadne premiešaj. Pridaj žĺtka, vanilkový extrakt, vanilkový proteín a kukuričný škrob (príp. vanilkový puding) a miešaj, kým sa nám ingrediencie prepoja. Mixer k tomu nepotrebuješ. Bielka si vymiešaj n tuhý sne a do vymiešaného tvarohu pridaj po lyžičkách. Takto ti vznikne ľahký nadýchaný krém, ktorý nalej na vychladený korpus a daj piecť.

Uber teplotu na 150°C. Do rúry si môžeš dať aj plech s vodou, aby ti koláč počas pečenia vrchu nepraskol. 

Prvú fázu peč 30 minút na 150°C aj s plechom s vodou, ktorý si polož na dne rúry.

Druhú fázu si vyber plech s vodou a peč ďalších 20 minút na 150°C.

Po upečení nechaj koláčik vychladiť a podávaj s ovocím ..

Receptom som sa inšpirovala Lenivou kuchárkou :) 

Nech chutí!

Zuzka 


Foto postup :


Ďalšie články na mojom blogu 

Dvaja ľudia s rovnakou výškou a hmotnosťou môžu mať dve naprosto odlišné postavy. Zloženie tela ako vieme je pomer tuku a svalov. Tu však nejde až tak o to, koľko nám váha ukáže kilogramov, ale základ aká je je kompozícia nášho tela a hlavne to, AKO SA CÍTIME.

Z výživového hľadiska sa väčšinou zaradzuje medzi nestrávitelné sacharidy a na etiketách potravín sa často uvádza zvlášť. Avšak pre náš tráviaci systém je veľmi prospešná, z viacerých dôcodov:

Je naozaj nejaký rozdiel medzi nespočetnými kolagénovými produktmi na trhu? To závisí od toho, koho sa pýtate. S toľkými protichodnými informáciami od doplnkových spoločností, sociálnych médií a významných osobností je stále ťažšie a ťažšie vedieť, čomu veriť. Ja som kolagén považovala za obrovský marketingový ťah, ktorý neprináša nášmu telu...

Chceš ma kontaktovať?