Kokosovo-tvarohový koláč

27.02.2024

Suroviny

  • 130 g sušienok Bebe
  • 50 g kokosu
  • 70 g masla
  • Plnka :
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 350g mascarpone/ alebo iný krémový syr
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 80 g práškového cukru
  • 40 g kokosu
  • 3 vajcia
  • kúsok masla

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravte korpus. Sušienky rozdrvte alebo rozmixujte najemno. Zmiešajte ich s kokosom. Maslo rozpustite a zalejte ním sušienkovú zmes. Dôkladne premixujte ešte v mixéri, aby sa všetko prepojilo.

2. Krok

Dno formy na pečenie vyložte papierom na pečenie a boky vytrite maslom. Sušienkovú zmes rovnomerne naneste na dno formy a popritláčajte. Vložte do rúry predhriatej na 180 °C na 10 minút .

3. Krok

Než sa korpus upečie, pripravte si náplň. Kokosové mlieko (v obale) vložte na niekoľko minút do horúceho vodného kúpeľa, aby povolil tuk v mlieku a netvoril v náplni hrudky. Tento krok určite nevynechajte. Použite tučné mlieko, má lepšiu chuť. Zahriate mlieko potom v mise prešľahajte s mascarpone alebo iným krémovým syrom, tvarohom, práškovým cukrom a kokosom. Len krátko zašľahajte vajcia. Ak by ste zmes s vajcami šľahali dlho, mohlo by sa stať, že by počas pečenia alebo chladnutia vznikla v cheesecaku prasklina.

4. Krok

Hotovú zmes nalejte na predpečený korpus a teplotu rúry znížte na 160 °C. Pečte 70 minút. Po upečení nechajte úplne vychladnúť. Pred servírovaním môžete ozdobiť plátkami kokosu a ovocím.

Dobrú chuť!

S láskou Zuzka