Príprava korpusu:
Korpus č.1 - rozdeľ si vajíčka na bielka a žĺtka. 6 bielok daj do misky a pridaj k nim 6 polievkových lyžíc trstinového cukru. Poriadne vymiešaj - bielka s cukrom musíš mixovať tak dlho, aby ti vznikol tuhý sneh, ktorý keď si otočíš nad hlavu, tak ti na tu hlavu nespadne. Pri miešaní bielok je potrebná trpezlivosť a na tom stojí aj celý výsledok - ako sa ti upečie korpus. Ak už máš bielka vymiešané, vypni mixér a už ďalšie ingrediencie premiešavaj lopatkou.
6 vaječných žĺtkov postupne pridávaj k vymiešanej bielkovej hmote a jemnými pohybmi premiešavaj. POZOR - nebuchaj, neplieskaj, necapkaj. Pohyby musia byť jemné a s láskou. Lopatku smeruj dole, ako keby si naberal/a cesto zospodu. Takto jemne premiešaj všetky žĺtka.
Rovnako postupuj aj s múkou, ktorú si ešte predtým spolu aj s kypriacim práškom PREOSEJ. Je to veľmi dôležité - nebudeš mať v ceste nežiadané kúsky, či niečo navyše, čo sa niekedy v múke objaví. Rovnako ako si pridával/a žĺtka, pridávaj aj múku. Pomaličky, po lyžici, všetko jemne premiešaj.
Ak už maš všetko pekne prepojené, cesto si daj na vopred pripravenú formu a daj piecť.
Pečenie : Prvých 15 minút - 180°C, potom ďalších 10 minút - 150°C. Korpus si skontroluj špáradlom. Piekla som bez ventilátora.