Rýchle a mäkké medovníky

08.12.2020

K týmto medovníkom nie je čo dodať, možno len to, že sú rýchle, mäkké a chutné :) dokonca zachutili aj môjmu mužovi, ktorý teda suché sladkosti veľmi nemusí.. Tak nech sa páči, pripájam recept aj s postupom:

Čo potrebujeme:

500 g hladkej múky/ použila som hladkú špaldovú

125 g mäkkého masla

150 g práškového cukru

3 PL medu

2 celé vajcia / izbovej teploty

1 kávové lyžičky mletej škorice / bez cukru

1 kávová lyžička sódy bikarbóny

2 kávové lýžičky medovníkového korenia

1 vajíčko na potretie

Všetko spolu vymiesime a vyvaľkáme na hrúbku asi 1cm. Vykrajujeme formičkou a ukladáme na vymastený plech. Vrch medovníčkov môžete ozdobiť mandľami, vlašskými orechmi, či hrozienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C cca 7 - 10 minút - sledujte si to. Medovníky sú veľmi rýchlo upečené. Po vybratí z rúry medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Chytia takto peknú farbu.  Tieto medovníčky vydržia naozaj veľmi dlho mäkké  a nestvrdnú.

Dobrú chuť!!

Zuzka

Najnovšie články na našom blogu

Prečítajte si, čo je nové
 

Môj kolotoč s pleťou sa spustil presne osem rokov dozadu, kedy sa mi narodila moja Evka. V tom čase som žila v Egypte a problematickú pleť som prisudzovala miestu kde žijem. O pleť som sa maximálne starala, človek by povedal, že slnko a more mi pomôžu ale opak bol pravdou. Každým dňom sa mi stav pleti zhoršoval. Keď mala...

Najskôr si pripravte korpus. Sušienky rozdrvte alebo rozmixujte najemno. Zmiešajte ich s kokosom. Maslo rozpustite a zalejte ním sušienkovú zmes. Dôkladne premixujte ešte v mixéri, aby sa všetko prepojilo.

Starostlivosť o imunitu nás dospelých a našich detí má viaceré významné prínosy pre celkové zdravie a odolnosť organizmu. Vieme ako to je, keď detičky nastúpia do škôlky či školy a neustále prídu s nejakou novinkou v podobe zeleného soplíka, či inej záležitosti.

Čo mi pomohlo, aby som mohla žiť slobodný život?