Rýchle a mäkké medovníky

08.12.2020

K týmto medovníkom nie je čo dodať, možno len to, že sú rýchle, mäkké a chutné :) dokonca zachutili aj môjmu mužovi, ktorý teda suché sladkosti veľmi nemusí.. Tak nech sa páči, pripájam recept aj s postupom:

Čo potrebujeme:

500 g hladkej múky/ použila som hladkú špaldovú

125 g mäkkého masla

150 g práškového cukru

3 PL medu

2 celé vajcia / izbovej teploty

1 kávové lyžičky mletej škorice / bez cukru

1 kávová lyžička sódy bikarbóny

2 kávové lýžičky medovníkového korenia

1 vajíčko na potretie

Všetko spolu vymiesime a vyvaľkáme na hrúbku asi 1cm. Vykrajujeme formičkou a ukladáme na vymastený plech. Vrch medovníčkov môžete ozdobiť mandľami, vlašskými orechmi, či hrozienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C cca 7 - 10 minút - sledujte si to. Medovníky sú veľmi rýchlo upečené. Po vybratí z rúry medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Chytia takto peknú farbu.  Tieto medovníčky vydržia naozaj veľmi dlho mäkké  a nestvrdnú.

Dobrú chuť!!

Zuzka

Najnovšie články na našom blogu

Prečítajte si, čo je nové
 

Dvaja ľudia s rovnakou výškou a hmotnosťou môžu mať dve naprosto odlišné postavy. Zloženie tela ako vieme je pomer tuku a svalov. Tu však nejde až tak o to, koľko nám váha ukáže kilogramov, ale základ aká je je kompozícia nášho tela a hlavne to, AKO SA CÍTIME.

Z výživového hľadiska sa väčšinou zaradzuje medzi nestrávitelné sacharidy a na etiketách potravín sa často uvádza zvlášť. Avšak pre náš tráviaci systém je veľmi prospešná, z viacerých dôcodov:

Je naozaj nejaký rozdiel medzi nespočetnými kolagénovými produktmi na trhu? To závisí od toho, koho sa pýtate. S toľkými protichodnými informáciami od doplnkových spoločností, sociálnych médií a významných osobností je stále ťažšie a ťažšie vedieť, čomu veriť. Ja som kolagén považovala za obrovský marketingový ťah, ktorý neprináša nášmu telu...

Čo mi pomohlo, aby som mohla žiť slobodný život?