Rýchle a mäkké medovníky

08.12.2020

K týmto medovníkom nie je čo dodať, možno len to, že sú rýchle, mäkké a chutné :) dokonca zachutili aj môjmu mužovi, ktorý teda suché sladkosti veľmi nemusí.. Tak nech sa páči, pripájam recept aj s postupom:

Čo potrebujeme:

500 g hladkej múky/ použila som hladkú špaldovú

125 g mäkkého masla

150 g práškového cukru

3 PL medu

2 celé vajcia / izbovej teploty

1 kávové lyžičky mletej škorice / bez cukru

1 kávová lyžička sódy bikarbóny

2 kávové lýžičky medovníkového korenia

1 vajíčko na potretie

Všetko spolu vymiesime a vyvaľkáme na hrúbku asi 1cm. Vykrajujeme formičkou a ukladáme na vymastený plech. Vrch medovníčkov môžete ozdobiť mandľami, vlašskými orechmi, či hrozienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C cca 7 - 10 minút - sledujte si to. Medovníky sú veľmi rýchlo upečené. Po vybratí z rúry medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Chytia takto peknú farbu.  Tieto medovníčky vydržia naozaj veľmi dlho mäkké  a nestvrdnú.

Dobrú chuť!!

Zuzka

Najnovšie články na našom blogu

Prečítajte si, čo je nové
 

Patríš aj ty medzi tých, ktorí si nechávajú nákup vianočných darčekov na poslednú chvíľu? Prípadne ešte rozmýšľaš medzi maličkosťami, ktoré by ešte potešili tvojich najbližších? V tomto blogu nájdeš odo mňa pár tipov, ktoré ti môžu pomôcť. Verím, že tento môj výber poteší nielen teba, ale aj tvojich najbližších.

K týmto medovníkom nie je čo dodať, možno len to, že sú rýchle, mäkké a chutné :) dokonca zachutili aj môjmu mužovi, ktorý teda suché sladkosti veľmi nemusí.. Tak nech sa páči, pripájam recept aj s postupom:

Váš text začína práve tu. Kliknite sem a môžete začať písať. Rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit.

Čo mi pomohlo, aby som mohla žiť slobodný život?