Rýchle a mäkké medovníky
K týmto medovníkom nie je čo dodať, možno len to, že sú rýchle, mäkké a chutné :) dokonca zachutili aj môjmu mužovi, ktorý teda suché sladkosti veľmi nemusí.. Tak nech sa páči, pripájam recept aj s postupom:
Čo potrebujeme:
500 g hladkej múky/ použila som hladkú špaldovú
125 g mäkkého masla
150 g práškového cukru
3 PL medu
2 celé vajcia / izbovej teploty
1 kávové lyžičky mletej škorice / bez cukru
1 kávová lyžička sódy bikarbóny
2 kávové lýžičky medovníkového korenia
1 vajíčko na potretie
Všetko spolu vymiesime a vyvaľkáme na hrúbku asi 1cm. Vykrajujeme formičkou a ukladáme na vymastený plech. Vrch medovníčkov môžete ozdobiť mandľami, vlašskými orechmi, či hrozienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C cca 7 - 10 minút - sledujte si to. Medovníky sú veľmi rýchlo upečené. Po vybratí z rúry medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Chytia takto peknú farbu. Tieto medovníčky vydržia naozaj veľmi dlho mäkké a nestvrdnú.
Dobrú chuť!!
Zuzka
Najnovšie články na našom blogu
Prečítajte si, čo je nové
Rýchle a mäkké medovníky
K týmto medovníkom nie je čo dodať, možno len to, že sú rýchle, mäkké a chutné :) dokonca zachutili aj môjmu mužovi, ktorý teda suché sladkosti veľmi nemusí.. Tak nech sa páči, pripájam recept aj s postupom:
Revolučná bioadaptívna rada
Váš text začína práve tu. Kliknite sem a môžete začať písať. Rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit.