Špaldová bábovka

10.08.2019

Keďže som prišla na to, že špaldová múka mi najviac vyhovuje, tak som začala z nej piecť všetko. Absolútne ma nenafukuje a čo je asi pre každú ženu základ, tak moja váha nejde hore ale skôr išla dole...čo je geniálne :D tak poďme na recept

Ingrediencie

200g hladká špaldová múka

1 šálka kokosový cukor / ak nemáte, použite taký aký máte doma

1 vanilkový cukor

200g biely jogurt

100ml olej

2 vajíčka

Prášok do pečiva

1 lyžica kakaa

Olej a múku na vymastenie formy na pečenie

Postup:

Predhrej si rúru na 170°C

Vymiešaj si celé vajíčka s cukrom - kokosovým i vanilkovým - do peny. Ja miešam aj 5 minút, aby vznikla krásna nadýchaná pena a aby sa poriadne rozpustil cukor.

Do vajíčkovej zmesy pridaj postupne jogurt, olej, postupne pridávaj aj múku s kypriacim práškom a vyšľahaj hladké cesto.. Ak už máš múku v ceste, nieje potrebné už dlho miešať. 

2/3 cesta nelej do formy a zvyšnú časť premiešaj s preosiatou lyžičou kakaa..Kakaove cesto následne nalej na svetlú časť cesta.

Peč v predhriatej rúre na 170°C 30 minút..skontroluj špáradlom či je cesto upečené a potom už si len užívaj chuť pravej bábovky :)