Tvarohový koláč s lesným ovocím

05.09.2019

Tvaroh a všetko tvarohové mám veľmi rada. Tieto tvarohové koláče patria medzi rýchlo zvládnuteľné, preto ich rada pripravujem. Tak poďme na to :)

Korpus :

  • 200g maslové sušienky podľa chuti
  • 90g roztopené maslo

Krém :

  • 750g hrudkový tvaroh
  • 200g kyslá smotana
  • 2 ks vajcia
  • 140 g práškový cukor - ja som použila xylitol
  • 2 ks trstinový cukor s citrónovou kôrou / 1 balenie má 15g
  • vanilková esencia
  • 2 PL Zlatý klas / môžeš použiť aj vanilkový puding

Ovocné pyré :

  • 300g mrazené ovocie - lesná zmes
  • 3 PL trstinový cukor
  • 2 až 3 PL Zlatý klas
  • 100 ml voda

Postup :

Korpus

Tieto ultra jednoduché recepty milujem. Korpus si sprav tak, že mixerom rozmixuj na jemno sušienky, zalej rozpusteným maslom, premiešaj, natlač na maslom vymastený alebo pečiacim papierom vystlaný plech a dáj predpiecť na 10 minút, na 170°C. Po 10 minútach korpus vyber, nechaj vychladnúť.

Krém

Ako korpus chladne, priprav si tvarohový krém. V jednej veľkej miske si zmiešaj ručným mixérom na jemný, hladký krém - hrudkový tvaroh, kyslú smotanu, 2 celé vajcia, práškový a trstinový cukor, vanilkovú esenciu a 2 polievkové lyžite zlatého klasu. Ak máš poriadne premiešaný krém, nalej ho na predpripravný korpus a daj piecť na do vyhriatej rúry na 150°C na 40-50 minút.  

Menší tip - ak sa chceš vyhnúť prasknutiu, tak na spodok rúry daj plech s vodou.

Po upečení, otvor dvierka, vypni rúru a nech koláč nechaj ešte 30 minút v rúre.

Lesná zmes

Lesnú zmes nechaj v hrnci rozmraziť pri izbovej teplote. Pyré si pripravíš, až keď budeš mať upečený tvarohový koláč. 

Do rozmrazenej zmesi pridaj cukor podľa chuti a nechaj na miernom ohni variť cca 4 minúty. Ovocie preceď, do šťavy pridaj 150 ml vody, v ktorej si rozmiešaj 3 polievkové lyžice zlatého klasu. Var do zhustnutia. Ovocie navrstvy na vrch koláča, na to vylej šťavu tak, aby bol pokrytý celý povrch . 

Hotový tvarohový koláč daj na celú noc vychladnúť do chladničky.

Dobrú chuť :)