Tvarohový koláč s mascarpone

23.05.2020

Tvarohové koláče patria medzi moje obľúbené. Týmto ma inšpirovala moja mamina, prezradila mi recept a tak sa s vami môžem u túto delikatesu podeliť. Nech sa páči, recept aj postupom: 

Korpus:

200 g sušienky maslové

70 g maslo

Plnka:

500 g mascarpone

400 ml smotana kyslá

3 ks vajce

150 g cukor kryštálový

40 g cukor vanilkový

1 zlaty klas

Poleva:

300 g mrazené ovocie

1 PL cukor kryštálový

  1. Korpus: Rozdrvené sušienky zmiešame z roztopeným maslom a rovnomerne roztlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov.
  2. Plnka: Plnku pripravíme zmiešaním mascarpone, smotany, vajec, cukru a zlateho klasu. Plnku nalejeme na vychladený korpus a pečieme pri teplote 170 stupňov 50 minút. Po upečení necháme cheesecake dôjsť v pootvorenej rúre ešte pol hodinu.
  3. Poleva: Umyté ovocie si zohrejeme na panvici s trochou cukru kým pustí šťavu a krátko povaríme kým šťava trochu zhustne.

Verím, že koláčik vám bude chutiť, ak ho vyskúšate, poteší ma fotka alebo komentár, ktorý môžete hodiť o nieč nižšie :) 

Dobrú chuť!

S láskou Zuzka


Tvarohové koláče patria medzi moje obľúbené. Týmto ma inšpirovala moja mamina, prezradila mi recept a tak sa s vami môžem u túto delikatesu podeliť. Nech sa páči, recept aj postupom:

Prišla sezóna baklažánov. V Egypte ich máme celoročne, takže keď som uvidela tieto obrovské na Slovensku, tak som sa veľmi potešila. Rozhodovala som sa medzi musakou, ktorú zbožňujeme a týmto zapekaným baklažánom. Jednoduchosť vyhrala a musím uznať, že aj všetkým chutilo. Nech sa páči, pripájam recept s fotopostupom .

Niečo o mne: