Tvarohový koláč s mascarpone

23.05.2020

Tvarohové koláče patria medzi moje obľúbené. Týmto ma inšpirovala moja mamina, prezradila mi recept a tak sa s vami môžem u túto delikatesu podeliť. Nech sa páči, recept aj postupom: 

Korpus:

200 g sušienky maslové

70 g maslo

Plnka:

500 g mascarpone

400 ml smotana kyslá

3 ks vajce

150 g cukor kryštálový

40 g cukor vanilkový

1 zlaty klas

Poleva:

300 g mrazené ovocie

1 PL cukor kryštálový

  1. Korpus: Rozdrvené sušienky zmiešame z roztopeným maslom a rovnomerne roztlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov.
  2. Plnka: Plnku pripravíme zmiešaním mascarpone, smotany, vajec, cukru a zlateho klasu. Plnku nalejeme na vychladený korpus a pečieme pri teplote 170 stupňov 50 minút. Po upečení necháme cheesecake dôjsť v pootvorenej rúre ešte pol hodinu.
  3. Poleva: Umyté ovocie si zohrejeme na panvici s trochou cukru kým pustí šťavu a krátko povaríme kým šťava trochu zhustne.

Verím, že koláčik vám bude chutiť, ak ho vyskúšate, poteší ma fotka alebo komentár, ktorý môžete hodiť o nieč nižšie :) 

Dobrú chuť!

S láskou Zuzka


Patríš aj ty medzi tých, ktorí si nechávajú nákup vianočných darčekov na poslednú chvíľu? Prípadne ešte rozmýšľaš medzi maličkosťami, ktoré by ešte potešili tvojich najbližších? V tomto blogu nájdeš odo mňa pár tipov, ktoré ti môžu pomôcť. Verím, že tento môj výber poteší nielen teba, ale aj tvojich najbližších.

K týmto medovníkom nie je čo dodať, možno len to, že sú rýchle, mäkké a chutné :) dokonca zachutili aj môjmu mužovi, ktorý teda suché sladkosti veľmi nemusí.. Tak nech sa páči, pripájam recept aj s postupom:

Váš text začína práve tu. Kliknite sem a môžete začať písať. Rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit.

Niečo o mne: