Tvarohový koláč s mascarpone

23.05.2020

Tvarohové koláče patria medzi moje obľúbené. Týmto ma inšpirovala moja mamina, prezradila mi recept a tak sa s vami môžem u túto delikatesu podeliť. Nech sa páči, recept aj postupom: 

Korpus:

200 g sušienky maslové

70 g maslo

Plnka:

500 g mascarpone

400 ml smotana kyslá

3 ks vajce

150 g cukor kryštálový

40 g cukor vanilkový

1 zlaty klas

Poleva:

300 g mrazené ovocie

1 PL cukor kryštálový

  1. Korpus: Rozdrvené sušienky zmiešame z roztopeným maslom a rovnomerne roztlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov.
  2. Plnka: Plnku pripravíme zmiešaním mascarpone, smotany, vajec, cukru a zlateho klasu. Plnku nalejeme na vychladený korpus a pečieme pri teplote 170 stupňov 50 minút. Po upečení necháme cheesecake dôjsť v pootvorenej rúre ešte pol hodinu.
  3. Poleva: Umyté ovocie si zohrejeme na panvici s trochou cukru kým pustí šťavu a krátko povaríme kým šťava trochu zhustne.

Verím, že koláčik vám bude chutiť, ak ho vyskúšate, poteší ma fotka alebo komentár, ktorý môžete hodiť o nieč nižšie :) 

Dobrú chuť!

S láskou Zuzka


Aký má význam pre moju pleť sérum? Je vôbec potrebné ho používať? To sú väčšinou otázky, ktoré si kladieme hneď pri rozhodovaní, či sérum zaradiť do svojej dennej rutiny. V tomto článku vám vysvetlím, čo je to pleťové sérum, prečo ma význam sérum pre našu pleť a kedy ho používať.

Dvaja ľudia s rovnakou výškou a hmotnosťou môžu mať dve naprosto odlišné postavy. Zloženie tela ako vieme je pomer tuku a svalov. Tu však nejde až tak o to, koľko nám váha ukáže kilogramov, ale základ aká je je kompozícia nášho tela a hlavne to, AKO SA CÍTIME.

Vrásky, jemné linky a pigmentové škvrny sú prejavy, ktoré nám s vekom na koži neúprosne pribúdajú. Aj keď sa snažíme zvaliť vinu na to, že sme zase o rok starší, tým hlavným vinníkom je tzv. fotoaging - poškodenie kože spôsobené slnečným žiarením. Fotostarnutie, ktoré je zodpovedné za 90 percent viditeľných zmien pokožky, je priamym výsledkom...

Niečo o mne: