Takmer tvarohový koláč s bielou čokoládou...

Tvaroh a všetko tvarohové milujem. V Egypte nemáme klasický nesolený tvaroh ako na Slovensku... Alebo možno máme, len neviem kde ho hľadať...  Jedného dňa sme navštívili  náš obľúbený obchod a natrafili sme na egyptské mascarpone a aj na  krémový syr, ktorý podľa obalu bol označený za najlepší a najvhodnejší krémový syr na sladké pečenie. Tak som celá šťastná, že je konečne niečo neslané čo sa podobá chuťou tvarohu v obchode, kúpila 1 kg  mascarpone a pol kila krémového syra... no...niekedy som ako  škrečok...

Toľko k mojej šťastnej chvíľke, kedy som natrafila na dlho očakávaný nesolený  syr aj keď nie tvaroh  v Egypte...poďme teda na recept.

Je to nepečený koláč, takže stačí vám na korpus:

  • 200g sušienok - podľa chuti
  • 100g masla - ktoré roztopíme

Na plnku budete potrebovať :

  • 200g bielej čokolády
  • 250g krémového syra vhodného na sladké koláče / napríklad Philadelphia/
  • 250g mascarpone
  • 250g šľahačkovej smotany
  • kokosový cukor podľa chuti...ja som pridala dve vrchovaté lyžice
  • 250g čučoriedok - môže byť aj iné ovocie...podľa chuti

Postup:

Prvý krok je pomlieť si sušienky na jemno. Ak ich máte pomleté, v miske si ich poriadne premiešate s rozpusteným maslom...ak máte hotovo, premiestnite túto sušienkovo-maslovú zmes  do tortovej formy a uhladíte do požadovaného tvaru.  

Druhý krok je plnka. Najprv si roztopte bielu čokoládu. Ja osobne najradšej roztápam vo vodnom kúpeli. Niekto zase v mikrovlnke. Toto už je na vás. V mikrovlnke si to ale odsledujte a aspoň každých 20 sekúnd premiešajte...

Ak máte čokoládu roztopenú, nechajte ju bokom vychladnúť. Vo veľkej miske si zmiešajte krémový syr s mascarpone. V ďalšej miske si vyšľahajte  šľahačku a primiešajte do syrovej zmesi. Čokoláda musí byť chladná, lebo  potom vám vzniknú hrudky.  Syrovú zmes, vyšľahanú šľahačkovú smotanu a vychladenú čokoládu poriadne premiešame. Tu som použila už mixér a......... potom pridáte čučoriedky. Pozor !!! Tie  premiešate už len s lyžicou ručne a navrstvíte na vopred pripravený sušienkový korpus. 

Takto pripravený koláč prikryjeme fóliou a dáme chladiť minimálne na tri hodiny do chladničky. Ideálne je  na celú noc...

Verím, že vám bude tento tvarohový koláč bude chutiť, tak ako nám ...

Dobrú chuť prajem !!!

S láskou Zuzi

naspäť na Sladké pečenie



Chceš ma kontaktovať?