- 3 ks vajcia
- 1/2 šálky trstinový cukor
- 210 gram špaldová hladká múka
- 60 gram pomleté orechy
- 1 vrchovatá lyžička sódy bikarbóny / môže byť aj 1 kypriaci prášok
- 250 ml 33% šľahačková smotana
- 230g tvaroh hrudkový
- 60 gram horká čokoláda
- Karob alebo kakao na čokoládovú časť bábovky
- Najprv si predhrej rúru na 160 stupňov bez ventilátora.
- Vymiešaj si 3 celé vajcia, trstinový cukor a nechaj šlahať 10 min do poriadne hustej peny. Medzitým si zmiešaj múku s pomletými orechmi a sódou bikarbónou/či kypriacim práškom. Ak ti nerobí problém čokoláda, tak si ju nasekaj na malé kúsky
- Do vyšľahaných vajec prilej šlahačkovú smotanu, rukami rozmrv tvaroh, pridáj čokoládu/ ja som nedávala/ a prisyp múku. Necháj ešte takú minútku zapracovať. Nie dlho...
- Vymasti si olejom bábovkovú formu a vysyp múkou. Masu nalej do formy a daj piecť na 30 minút na 160°C, potom teplotu zvýš na 180 °C a peč ešte 10-15 min / mne stačilo 10 minút/ .Vyber z rúry a nechaj takých 15 až 30 minút postáť až potom vyklop. Bábovku necháme aspoň hodinu vychladnúť až potom ju krájame.
Ak máš rád/a čokoládu, tak si ju rozpusť s kokosovým olejom, polej bábovku, posyp orechami a luxusná dobrota je na svete..
Receptom som sa inšpirovala @TinkineRecepty :)
Dobrú chuť!!
S láskou Zuzka...