Tvarohová bábovka s orechami

26.02.2021
  • 3 ks vajcia
  • 1/2 šálky trstinový cukor
  • 210 gram špaldová hladká múka 
  • 60 gram pomleté orechy
  • 1 vrchovatá lyžička sódy bikarbóny / môže byť aj 1 kypriaci prášok
  • 250 ml 33% šľahačková smotana
  • 230g tvaroh hrudkový
  • 60 gram horká čokoláda
  • Karob alebo kakao na čokoládovú časť bábovky
  1. Najprv si predhrej rúru na 160 stupňov bez ventilátora.
  2. Vymiešaj si 3 celé vajcia, trstinový cukor a nechaj šlahať 10 min do poriadne hustej peny. Medzitým si zmiešaj múku s pomletými orechmi a sódou bikarbónou/či kypriacim práškom. Ak ti nerobí problém čokoláda, tak si ju nasekaj na malé kúsky
  3. Do vyšľahaných vajec prilej šlahačkovú smotanu, rukami rozmrv tvaroh, pridáj čokoládu/ ja som nedávala/ a  prisyp múku. Necháj ešte takú minútku zapracovať. Nie dlho...
  4. Vymasti si olejom bábovkovú formu a vysyp múkou. Masu nalej do formy a daj piecť na 30 minút na 160°C, potom teplotu zvýš na 180 °C a peč ešte 10-15 min / mne stačilo 10 minút/ .Vyber z rúry a nechaj takých 15 až 30 minút postáť až potom vyklop. Bábovku necháme aspoň hodinu vychladnúť až potom ju krájame.  

Ak máš rád/a čokoládu, tak si ju rozpusť s kokosovým olejom, polej bábovku, posyp orechami a luxusná dobrota je na svete..

Receptom som sa inšpirovala @TinkineRecepty :) 


Dobrú chuť!!

S láskou Zuzka...

Najnovšie články na blogu

Prečítajte si, čo je nové
 

Vrásky, jemné linky a pigmentové škvrny sú prejavy, ktoré nám s vekom na koži neúprosne pribúdajú. Aj keď sa snažíme zvaliť vinu na to, že sme zase o rok starší, tým hlavným vinníkom je tzv. fotoaging - poškodenie kože spôsobené slnečným žiarením. Fotostarnutie, ktoré je zodpovedné za 90 percent viditeľných zmien pokožky, je priamym výsledkom...