Počuli ste niekedy pojem holistický prístup? S týmto pojmom sa môžete stretnúť pri výživovom doplnku Go, vďaka ktorému si doplníte potrebné živiny na celý deň. Go zaujíma holistický prístup k optimálnej energetickej úrovni, bystrosti a sústredenosti. Skladá sa z 23 účinných ingrediencií – vrátane 8 živín podporujúcich mozog, kofeínu zo...
Šumienkový koláč
Tento šumienkový zákusok je výborný v tom, že je úplne jednoduchý. Potrebuje trošku viac času na prípravu, no ten výsledok stojí za to.
Ingrediencie:
Korpus:
![](https://2cf1ff4543.clvaw-cdnwnd.com/325d42bf30ffd68c40b6c1bbfda4f91c/200001268-6b5966b599/Sni%CC%81mka%20obrazovky%202020-07-07%20o%2011.36.46.png?ph=2cf1ff4543)
- 4 ks vajce
- 1/4 ČL soľ
- 130g práškový cukor
- 1 balíček vanilkový cukor
- 200 ml mlieko
- 150 ml olej
- 250g polohrubá múka
- 1 balíček prášok do pečiva
- 2 PL kakao - preosiate
Plnka:
- 500g jemný tvaroh
- 250g mascarpone
- 6 PL cukor práškový
- 1 balíček vanilkový cukor
Poleva:
- 1L voda
- 4ks citrónove šumienky
- 120g trstinový cukor
- 2ks zlatý klas
Ak by ste chceli zdravšiu verziu, namiesto klasického práškového cukru použite práškový brezový cukor.
Stále ako prvé si zapneme rúru. Vyhrejeme na 180 °C a pripravíme si plech. Buď ho vystelieme papierom na pečenie, alebo vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Príprava cesta:
Vajíčka si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky so soľou vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko a olej a premiešame. Ďalej pridáme múku s práškom do pečiva a preosiate kakao. Dobre premiešame, aby sme dostali hladké cesto. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Pripravené cesto vylejeme na plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené cesto necháme vychladnúť. Korpus pečieme 25-30 minút. Či je dobre upečené, to si skontrolujeme špajlou
Príprava tvarohovej plnky:
V miske si vymiešame tvaroh s mascarpone s vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme mäkké maslo a poriadne premiešame. Plnku rozotrieme na vychladnuté cesto.
![](https://2cf1ff4543.clvaw-cdnwnd.com/325d42bf30ffd68c40b6c1bbfda4f91c/200001270-b3d9cb3d9e/Sni%CC%81mka%20obrazovky%202020-07-07%20o%2020.18.59.png?ph=2cf1ff4543)
Príprava citrónovej želatíny:
Do hrnca si dáme 500 ml vody, cukor a šumienky. Šumienky pridávajte postupne, aby vám to nevykypolo ako mne :) .Necháme rozpustiť a privedieme do varu. Po zovretí pridáme zlaté klasy rozmiešané v 500 ml vody. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Potom odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Vychladnutú želatínu rozotrieme na tvarohovú plnku a hotový koláčik dáme stuhnúť na chladné miesto.
Dobrú chuť!
Vaša Zuzka
Pripájam video postup:
![](https://2cf1ff4543.clvaw-cdnwnd.com/325d42bf30ffd68c40b6c1bbfda4f91c/200001267-05ce705cea/Sni%CC%81mka%20obrazovky%202020-07-05%20o%2020.53.40.png?ph=2cf1ff4543)
Najnovšie články na blogu
Prečítajte si, čo je nové
Moja cesta za krajšou pleťou
Môj kolotoč s pleťou sa spustil presne osem rokov dozadu, kedy sa mi narodila moja Evka. V tom čase som žila v Egypte a problematickú pleť som prisudzovala miestu kde žijem. O pleť som sa maximálne starala, človek by povedal, že slnko a more mi pomôžu ale opak bol pravdou. Každým dňom sa mi stav pleti zhoršoval. Keď mala...
Kokosovo-tvarohový koláč
Najskôr si pripravte korpus. Sušienky rozdrvte alebo rozmixujte najemno. Zmiešajte ich s kokosom. Maslo rozpustite a zalejte ním sušienkovú zmes. Dôkladne premixujte ešte v mixéri, aby sa všetko prepojilo.