Sérum je ako špeciálna starostlivosť. Je to jeden nepochopený krok starostlivosti o pleť. Preto v tomto článku sa na to pozrieme trošku zblízka. Sérum je navrhnuté tak, aby sa do pleti dostali účinné látky vo vyššej koncentrácii. Nanáša sa na pleť pred hydratačným krémom. Pokiaľ chcete mať fakt kvalitne vyskladanú starostlivosť o pleť, tak určite...
Šumienkový koláč
Tento šumienkový zákusok je výborný v tom, že je úplne jednoduchý. Potrebuje trošku viac času na prípravu, no ten výsledok stojí za to.
Ingrediencie:
Korpus:

- 4 ks vajce
- 1/4 ČL soľ
- 130g práškový cukor
- 1 balíček vanilkový cukor
- 200 ml mlieko
- 150 ml olej
- 250g polohrubá múka
- 1 balíček prášok do pečiva
- 2 PL kakao - preosiate
Plnka:
- 500g jemný tvaroh
- 250g mascarpone
- 6 PL cukor práškový
- 1 balíček vanilkový cukor
Poleva:
- 1L voda
- 4ks citrónove šumienky
- 120g trstinový cukor
- 2ks zlatý klas
Ak by ste chceli zdravšiu verziu, namiesto klasického práškového cukru použite práškový brezový cukor.
Stále ako prvé si zapneme rúru. Vyhrejeme na 180 °C a pripravíme si plech. Buď ho vystelieme papierom na pečenie, alebo vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Príprava cesta:
Vajíčka si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky so soľou vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko a olej a premiešame. Ďalej pridáme múku s práškom do pečiva a preosiate kakao. Dobre premiešame, aby sme dostali hladké cesto. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Pripravené cesto vylejeme na plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené cesto necháme vychladnúť. Korpus pečieme 25-30 minút. Či je dobre upečené, to si skontrolujeme špajlou
Príprava tvarohovej plnky:
V miske si vymiešame tvaroh s mascarpone s vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme mäkké maslo a poriadne premiešame. Plnku rozotrieme na vychladnuté cesto.

Príprava citrónovej želatíny:
Do hrnca si dáme 500 ml vody, cukor a šumienky. Šumienky pridávajte postupne, aby vám to nevykypolo ako mne :) .Necháme rozpustiť a privedieme do varu. Po zovretí pridáme zlaté klasy rozmiešané v 500 ml vody. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Potom odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Vychladnutú želatínu rozotrieme na tvarohovú plnku a hotový koláčik dáme stuhnúť na chladné miesto.
Dobrú chuť!
Vaša Zuzka
Pripájam video postup:

Najnovšie články na blogu
Prečítajte si, čo je nové
Dvaja ľudia s rovnakou výškou a hmotnosťou môžu mať dve naprosto odlišné postavy. Zloženie tela ako vieme je pomer tuku a svalov. Tu však nejde až tak o to, koľko nám váha ukáže kilogramov, ale základ aká je je kompozícia nášho tela a hlavne to, AKO SA CÍTIME.
Vrásky, jemné linky a pigmentové škvrny sú prejavy, ktoré nám s vekom na koži neúprosne pribúdajú. Aj keď sa snažíme zvaliť vinu na to, že sme zase o rok starší, tým hlavným vinníkom je tzv. fotoaging - poškodenie kože spôsobené slnečným žiarením. Fotostarnutie, ktoré je zodpovedné za 90 percent viditeľných zmien pokožky, je priamym výsledkom...