Letná torta

31.08.2018

Milujem sladké, ale keďže som zistila, že s čokoládou nie je moja pleť kamarátka, tak som hľadala iné varianty. Už asi pred dvoma rokmi mi kamarátka priniesla sem do Egypta kokosovú múku. Absolútne som netušila, že čo s tým. Prešla som asi milión stránok so zdravými i ,,nezdravými" receptami a nikde nič. Kamoši nám asi pred mesiacom priniesli slovenský časopis a  div sa svete : vesmír ma vypočul...recept na koláč  s kokosovou múkou  bol tam. S malou úpravou spomínaného receptu ,som hneď išla na to a  asi druhýkrát v živote sa mi podarila dokonalá piškóta.  Dúfam, že aj vám to bude tak chutiť ,ako mne a mojej rodine :) 

Čo potrebujete na letnú tortu:

Cesto :

  • 4 vajcia
  • 100g kokosový cukor
  • 30g práškový cukor - cukor si môžete zvoliť podľa seba, je to na každom, kto aký používa
  • 2ks vanilkový cukor
  • 4 lyžice kokosovej múčky
  • 4 lyžice polohrubá múka
  • 4 lyžice olej
  • 4 lyžice pomarančový džús - ja som si odšťavila čerstvý pomaranč
  • 1 ks kypriaci prášok

Plnka :

  • 1kg miešané ovocie - ja som dala mango a černice
  •  1,3 l ľubovoľného ovocného džúsu 
  • 3 balíky Zlatého klasu

Smotana na šľahanie 

Postup

1, Žĺtky si vymiešame s cukrom do peny. Miešajte minimálne 5 minút, kým hmota zdvojnásobí svoj objem. Postupne prilejeme olej, džús a miešame ďalej. Zľahka primiešame kokosovú múčku a polohrubú múku s kypriacim práškom. Odporúčam múku primiešať už lopatkou ručne, nie mixérom. Potom jemne primiešame bielka vymixované na penu. Vylejeme zmes na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 25 minút pri 180 stupňov. 

Musím sa pochváliť, že toto je najlepší piškótový korpus aký sa mi kedy podaril. V pečení piškótových korpusov som nebola veľmi dobrá. Buď mi nevyrástol alebo po upečení hneď spľasol. Tento pekne vyrástol, čo som docielila hlavne tým, že múku som vmiesila do cesta už len ručne. Mixér to stále pokazil. Čo je hneď aj jeden dobrý tip pre tých, ktorí sa snažia o dobrý korpus :) 

2, Po upečení korpusu ho necháte vychladnúť. Nakrájame si ovocie. V džúse uvaríme tri Zlaté klasy na puding.  Na vychladnuté cesto rovnomerne rozložíme ovocie, zalejeme  teplým pudingom a necháme vychladnúť.

Na vychladnuté rezy si každý podľa chuti može navrstviť šlahačku.

Prajem dobrú chuť, verím že vám táto torta bude tak chutiť ako nám doma...

S láskou Zuzi 


naspäť na Sladké pečenie


Chceš ma kontaktovať?