Lahodný pudingový zákusok

20.05.2020

Toto je jeden z tých koláčikov, ktorý u nás doma získal svoje čestné miesto. S ovocím je krásne osviežujúci a čo sa mi na ňom páči, tak je ľahučký. Tak poďme na recept :) 

Čo potrebuješ?

Korpus: 

300 g špaldovej múky

100 g pohánkovej múky

200 g zmäknutého masla

70 g trstinového cukru

2 vajíčka

štipka soli

Pudingový krém:

Jahodový džem

2 balenia -vanilkový puding s vanilkovým luskom

800 ml rastlinné mlieko / alebo klasické mlieko

2 lyžice trstinový cukor

400g mrazené alebo čerstvé ovocie


Postup korpus

Postup je ultra jednoduchý. V jednej miske si zmiešaj špaldovú, pohánkovú múku a cukor. Pridaj zmäknuté maslo, vajíčka a štipku soli. Vymiešaj si cesto a nechaj odležať takých 30 minút v chladničke. 

Zapni si medzi tým rúru a nechaj ju vyhriať na 180°C

Po 30 minútach vyber cesto z chladničky a na pomúčenej doske rozvaľkaj na potrebnú veľkosť plechu. Vyvaľkané cesto vlož do vymastenej a vysypanej  formy a kraje utlač , aby pekne sadli. Peč v rúre vyhriatej na 180°C cca 25 - 30 minút. 

Hotový korpus nechaj vychladnúť a potom ho potri jahodovým džemom.

Postup pudingový krém:

Do 800ml mlieka pridaj cukor a pudingový prášok. Poriadne vymiešaj metličkou a začni variť na menšom plameni až do zhustnutia. Ešte teplý puding nalej na korpus. Možeš všetko liať do stredu. Tak sa ti nepreleje cez kraje. Koláčik nechaj chvíľku postáť a neskôr ho vlož do chladničky, aby úplne stuhol.

Ak máš mrazené ovocie, priprav si z neho túto polevu:

Nasyp si ovocie do hrnca, podlej vodou a na menšom plameni zohrievaj. Pridaj cukor podľa chuti. 

Koláčik pred podávaním polej teplým ovocím  :)

Teším sa, že som sa s Tebou mohla o tento koláčik podeliť. 

Fotka alebo komentár ( ak skúsiš koláčik ) mi urobia ešte väčšiu radosť !

Dobrú chuť!

Zuzka



Sezóna cukety je v plnom prúde a ja som dostala chuť na niečo dobré. Tak cuketový koláčik to istí. Tento je trošku iný, netradičný, bez čokolády. Nech sa páči, pripájam recept, verím, že bude chutiť...

Bábovka

14.08.2020

Bábovka patrí k mojim najobľúbenejším dezertom. Je to rýchle, jednoduché a chutí výborne. Tento recept je taký fajný, šikovný, tak si ho hneď aj takto ukladám. V pôvodnom recepte bolo až až cukru, tak som ho ubrala a zamenila za zdravšiu verziu. Pokial chceš ešte zdravšiu a fit verziu, môžeš zameniť klasickú múku za špaldovú hladkú.

Túto punčovú tortu som piekla pre môjho otca k jeho 65tke. Musím sa priznať, dala mi zabrať :D ale vďaka za trpezlivosť, vyšla a mi. Dokonca aj chutila všetkým, tak môžem teda s čistým svedomím posunúť recept ďalej. Inšpirovala som sa jednou šikovnou cukrárkou - LULUS, ktorá obvzláštnila túto klasiku malinami a bielou čokoládou. Ja som si to ešte...

Niečo o mne: