Lahodný pudingový zákusok

20.05.2020

Toto je jeden z tých koláčikov, ktorý u nás doma získal svoje čestné miesto. S ovocím je krásne osviežujúci a čo sa mi na ňom páči, tak je ľahučký. Tak poďme na recept :) 

Čo potrebuješ?

Korpus: 

300 g špaldovej múky

100 g pohánkovej múky

200 g zmäknutého masla

70 g trstinového cukru

2 vajíčka

štipka soli

Pudingový krém:

Jahodový džem

2 balenia -vanilkový puding s vanilkovým luskom

800 ml rastlinné mlieko / alebo klasické mlieko

2 lyžice trstinový cukor

400g mrazené alebo čerstvé ovocie


Postup korpus

Postup je ultra jednoduchý. V jednej miske si zmiešaj špaldovú, pohánkovú múku a cukor. Pridaj zmäknuté maslo, vajíčka a štipku soli. Vymiešaj si cesto a nechaj odležať takých 30 minút v chladničke. 

Zapni si medzi tým rúru a nechaj ju vyhriať na 180°C

Po 30 minútach vyber cesto z chladničky a na pomúčenej doske rozvaľkaj na potrebnú veľkosť plechu. Vyvaľkané cesto vlož do vymastenej a vysypanej  formy a kraje utlač , aby pekne sadli. Peč v rúre vyhriatej na 180°C cca 25 - 30 minút. 

Hotový korpus nechaj vychladnúť a potom ho potri jahodovým džemom.

Postup pudingový krém:

Do 800ml mlieka pridaj cukor a pudingový prášok. Poriadne vymiešaj metličkou a začni variť na menšom plameni až do zhustnutia. Ešte teplý puding nalej na korpus. Možeš všetko liať do stredu. Tak sa ti nepreleje cez kraje. Koláčik nechaj chvíľku postáť a neskôr ho vlož do chladničky, aby úplne stuhol.

Ak máš mrazené ovocie, priprav si z neho túto polevu:

Nasyp si ovocie do hrnca, podlej vodou a na menšom plameni zohrievaj. Pridaj cukor podľa chuti. 

Koláčik pred podávaním polej teplým ovocím  :)

Teším sa, že som sa s Tebou mohla o tento koláčik podeliť. 

Fotka alebo komentár ( ak skúsiš koláčik ) mi urobia ešte väčšiu radosť !

Dobrú chuť!

Zuzka



Tvarohové koláče patria medzi moje obľúbené. Týmto ma inšpirovala moja mamina, prezradila mi recept a tak sa s vami môžem u túto delikatesu podeliť. Nech sa páči, recept aj postupom:

Prišla sezóna baklažánov. V Egypte ich máme celoročne, takže keď som uvidela tieto obrovské na Slovensku, tak som sa veľmi potešila. Rozhodovala som sa medzi musakou, ktorú zbožňujeme a týmto zapekaným baklažánom. Jednoduchosť vyhrala a musím uznať, že aj všetkým chutilo. Nech sa páči, pripájam recept s fotopostupom .

Niečo o mne: