Cuketová pizza

06.06.2019

Cuketovú pizzu určite už každý pozná...my ju máme doma veľmi radi a je výborná napríklad na večeru. Recept, som si trochu upravila. Verím, že vám bude chutiť :) 

Ingrediencie :

  • 600g cuketa
  • 200g mozzarela
  • 50g mandľová múka / pomleté mandle na jemno
  • 2 vajcia
  • lyžička prášku do pečiva
  • soľ
  • cesnak
  • paradajkový pretlak
  • 50g syru eidam
  • kvalitná šunka
  • šampiňóny
  • 1 cibuľa
  • oregano

Prvé čo spravím, tak to je zapnutie rúry naplno :) Cuketu si ošúpem a nastrúham na jemno. Potom ju posolím a nechám 20 minút postáť. Keď pustí vodu, poriadne ju vyžmýkam. 

Vyžmýkanú cuketu zmiešam s dvoma vajíčkami, 100g mozzarelou, 50g mandľovou múkou a pridám lyžičku prášku do pečiva. Vyklopím cesto na maslom vymastený plech a dám zapiecť na 10 minút pri 225°C. 

Medzi tým si pripravím šampiňóny a pretlak. Šampiňóny umyjem, narežem a opražím na masle. Paradajkový pretlak si zmiešam so soľou, cesnakom a oreganom...

Predpečenú pizzu vyberiem z rúry, potriem paradajkovým pretlakom, posypem mozzarelou, eidamom, šunkou, šampiňónmi a natenko nakrájanou cibuľou.

Dám späť do rúry a dopečiem ešte 15 minút na nižšiu teplotu 180°C.

Prajem dobrú chuť 

Zuzana