Bábovka

14.08.2020

Bábovka patrí k mojim najobľúbenejším dezertom. Je to rýchle, jednoduché a chutí výborne. Tento recept je taký fajný, šikovný, tak si ho hneď aj takto ukladám. V pôvodnom recepte bolo až až cukru, tak som ho ubrala a zamenila za zdravšiu verziu. Pokial chceš ešte zdravšiu a fit verziu, môžeš zameniť klasickú múku za špaldovú hladkú. 

4 vajíčka

150g práškového cukru - xylitol - brezový cukor

1 vanilkový cukor

100ml mlieka

100ml oleja

200g hladkej múky

2 ČL prášku do pečiva

kakao

Za hrsť vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Vajíčka si rozdeľ na žĺtka a bielka. Žĺtka vymiešaj s cukrom. Miešaj kým sa vytvorí hustá pena. Postupne prilievaj mlieko a olej, potom pridaj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Múku odporúčam preosiať.
Ak pridáš múku, nemiešaj už veľmi dĺho. Stačí už len takú minútku, kym sa ingrediencie prepoja .
Osobitne vyšľahaj sneh z bielkov a už len zľahka ho vareškou primiešaj k cestu. Pridaj orechy, premiešaj. Cesto si rozdeľ -  do 1/3 až 1/2 a primiešaj kakao a asi lyžičku mlieka. Kakao si určote preosej, aby ti neostali hrudky.
Formu na bábovku vymaž maslom a posypeme múkou alebo kokosom a vrstvi biele a kakaové cesto. Peč vo vyhriatej rúre, 45min na 160°.

Hotovo :)

Ak sa ti recept páči, tak budem ti vďačná za tvoju reakciu, koment, či lajk.

Zuzka


Najnovšie články na blogu

Prečítajte si, čo je nové
 

Tento koláčik patrí medzi úplne že najjednoduchšie recepty, na aké som kedy narazila. Je krásne vláčny, chutný, jednoduchý a hlavne, každému chutil..

Milujem sladké, ale keďže som zistila, že s čokoládou nie je moja pleť kamarátka, tak som hľadala iné varianty. Už asi pred dvoma rokmi mi kamarátka priniesla sem do Egypta kokosovú múku. Absolútne som netušila, že čo s tým. Prešla som asi milión stránok so zdravými i ,,nezdravými" receptami a nikde nič. Kamoši nám asi pred mesiacom priniesli...

V miske si zmiešaj rozdrvené sušienky/ prípadne medovníčky, ak máš doma ako ja / s roztopeným maslom. Vysyp do tortovej formy a lyžicou rovnomerne poutláčaj na dno a boky formy. Vlož do rúry a daj korpus piecť na 15 minút pri 170 °C.