Bábovka

14.08.2020

Bábovka patrí k mojim najobľúbenejším dezertom. Je to rýchle, jednoduché a chutí výborne. Tento recept je taký fajný, šikovný, tak si ho hneď aj takto ukladám. V pôvodnom recepte bolo až až cukru, tak som ho ubrala a zamenila za zdravšiu verziu. Pokial chceš ešte zdravšiu a fit verziu, môžeš zameniť klasickú múku za špaldovú hladkú. 

4 vajíčka

150g práškového cukru - xylitol - brezový cukor

1 vanilkový cukor

100ml mlieka

100ml oleja

200g hladkej múky

2 ČL prášku do pečiva

kakao

Za hrsť vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Vajíčka si rozdeľ na žĺtka a bielka. Žĺtka vymiešaj s cukrom. Miešaj kým sa vytvorí hustá pena. Postupne prilievaj mlieko a olej, potom pridaj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Múku odporúčam preosiať.
Ak pridáš múku, nemiešaj už veľmi dĺho. Stačí už len takú minútku, kym sa ingrediencie prepoja .
Osobitne vyšľahaj sneh z bielkov a už len zľahka ho vareškou primiešaj k cestu. Pridaj orechy, premiešaj. Cesto si rozdeľ -  do 1/3 až 1/2 a primiešaj kakao a asi lyžičku mlieka. Kakao si určote preosej, aby ti neostali hrudky.
Formu na bábovku vymaž maslom a posypeme múkou alebo kokosom a vrstvi biele a kakaové cesto. Peč vo vyhriatej rúre, 45min na 160°.

Hotovo :)

Ak sa ti recept páči, tak budem ti vďačná za tvoju reakciu, koment, či lajk.

Zuzka


Najnovšie články na blogu

Prečítajte si, čo je nové
 

Vrásky, jemné linky a pigmentové škvrny sú prejavy, ktoré nám s vekom na koži neúprosne pribúdajú. Aj keď sa snažíme zvaliť vinu na to, že sme zase o rok starší, tým hlavným vinníkom je tzv. fotoaging - poškodenie kože spôsobené slnečným žiarením. Fotostarnutie, ktoré je zodpovedné za 90 percent viditeľných zmien pokožky, je priamym výsledkom...

Dvaja ľudia s rovnakou výškou a hmotnosťou môžu mať dve naprosto odlišné postavy. Zloženie tela ako vieme je pomer tuku a svalov. Tu však nejde až tak o to, koľko nám váha ukáže kilogramov, ale základ aká je je kompozícia nášho tela a hlavne to, AKO SA CÍTIME.